Service en diensten

Wij verzorgen het portioneren en vacuüm verpakken van kwaliteitsvlees. Van huis uit ligt onze specialisatie bij het leveren van diepgevroren producten, maar ook vers voorverpakt vlees behoort tot de mogelijkheden. In ons ruim opgezette pand zijn de productiefaciliteiten zo opgezet dat we extra services kunnen bieden en zo vele klantwensen weten te realiseren.

Verwerking

Onze voornaamste dienst bestaat uit het verzorgen van een nauwkeurige standaard portionering van het vlees (afmeting en/of gewicht). Voor de horeca heeft dit veel voordelen zoals bereidingsgemak, geen snijverliezen en een uniforme presentatie. Voor de retail is geportioneerd vlees meer standaard dan uitzondering.

Naast portioneren zijn wij ook in staat om vlees te paneren, van een smaakmarinade te voorzien of bijvoorbeeld hamburgers te produceren. Onze productiefaciliteit is zo ingericht dat wij flexibel kunnen inspelen op trends in vleesconsumptie.

Vers vlees vacuum

Verpakken

Bij ons heeft u een brede keuze aan verpakkingsmogelijkheden. Na het vacuüm verpakken kunnen de producten per stuk in een doos (retail) of juist meerdere porties in een handzame omdoos worden ingepakt. Ook een banderol om het gevacumeerde product is bij grotere vleesporties mogelijk. Net zoals een Topseal verpakking of map tray.

Nog een zakje kruiden of receptenkaart toevoegen in de verpakking? Wij doen het graag voor u. Tevens kunnen wij de verpakkingen voorzien van labels, waar eventueel nog informatie op kan worden geprint.

Wij hebben verpakkingen van eigen merken op voorraad, maar uiteraard kunnen de producten ook worden geleverd in verpakking met uw eigen design. Met al onze opties kunt u een compleet concept realiseren.

Vers vlees vacuum

Invriezen

Vlees is een natuurproduct dat moet rijpen om de beste kwaliteit te bereiken. Slechts op één bepaald moment is het vlees op zijn best. Precies op dat moment wordt het vlees door ons verwerkt en bevroren. Zo zetten wij op het juiste moment het rijpingsproces stil. Dit doen wij snel en professioneel, zodat het na ontdooiing nog steeds zo is als dat het was: op zijn best. Groot voordeel van bevroren vlees is dat het lang houdbaar is, zonder risico op bederf. Wij zorgen voor diepvriesvlees met eenzelfde smaakbeleving als vers.

Bevroren vlees

Naturel marineren

In de vacuüm verpakking rijpt het vlees. Dit wil zeggen dat enzymen de spierfibrillen afbreken. Hierdoor wordt het vlees malser en voller van smaak. Echter gaan daarmee ook vleessappen verloren. Het vlees heeft hierdoor de neiging droog te worden in de pan. Door het toevoegen van een smaakneutrale marinade, blijft het vlees sappig tijdens de bereiding en blijft de werkelijke smaak behouden. Door onze passie voor ambacht en het pure product wordt er uiteraard niet meer marinade toegevoegd dan dat er verloren is gegaan aan vleessappen, dat wil zeggen 95% vlees is 100% oplossing.

Hechten

Met het oog op duurzaamheid willen we verspilling zo veel mogelijk voorkomen. Om snijverliezen tegen te gaan, kunnen we vlees ‘hechten’. Dit wil zeggen dat we producten kunnen maken die zijn samengesteld uit verschillende delen vlees. Het ‘hechten’ gebeurt met behulp van dierlijke eiwitten. Dit is de meest optimale methode wat betreft rendement en prijs. Tevens getuigt dit van meer respect voor het dier door goed vlees niet weg te gooien.

Duurzaamheid & Innovatie

Een belangrijk thema voor Diviande is duurzaamheid. Continue zijn wij bezig met het verbeteren van producten en productieprocessen. Onze laatste innovatie is een serie van hybride producten die uit een combinatie van vlees en groente bestaan. Hierdoor wordt de vleesconsumptie met 50% verlaagd zonder concessies te doen aan smaakbeleving en belangrijke voedingstoffen. Dit product kan verpakt worden in een bakje welke 80% minder plastic bevat dan de gebruikelijke verpakkingen. Zodoende kan iedereen genieten van een lekker stukje vlees en tegelijkertijd het milieu ontzien.

Helder, snel en maatwerk

“Doe wat je zegt en zeg wat je doet” is ons credo. Intern en zeker ook extern. Onze klanten staan immers centraal op het gebied van service en duidelijke communicatie.

Onze ‘standaard’ producten kunnen we u snel uit voorraad leveren. Ook specifieke callibraties of andere wensen kunnen vlot in ons productieproces worden ingepland waardoor snelle levering mogelijk is.

Heeft u een (product)uitdaging dat vraagt om maatwerk? Wij denken graag met u mee wat voor uw situatie het beste is en hoe wij hierin kunnen bijdragen. Uw wens staat centraal.

Doe wat je zegt en zeg wat je doet
Marion HuismanDirecteur

Een uitdaging die vraagt om maatwerk?

Vraag naar de mogelijkheden!

Menu