Passion For Meat met Beter leven ster

Diviande heeft haar ‘Passion for Meat’ productenlijn voor de retail uitgebreid met een serie producten van Europese herkomst die het Beter Leven keurmerk mogen dragen. De 10 nieuwe producten zijn voor consumenten vooralsnog verkrijgbaar bij Jumbo en te vinden bij het vriesvers vleesassortiment. Een categorie die overigens een flinke omzetstijging kent het afgelopen jaar.

Diviande is een internationale en vooruitstrevende producent en verpakker van hoogwaardig diepvriesvlees, vers voorverpakt vlees en vleesvervangers. Marion Huisman, directeur Diviande: “De vraag naar transparantie over dierenwelzijn en oorsprong van vlees stijgt nog steeds bij consumenten. Een keurmerk als Beter Leven helpt om daar duidelijkheid op te geven.” In de praktijk blijkt dat er vaak nog een verschil zit in bezorgdheid over dierwelzijn en werkelijk aankoopgedrag. Met de nieuwe producten van Passion for Meat hoeft er geen conflict te ontstaan tussen dierwelzijn en het persoonlijk belang van de consument als het op de prijs aankomt. De Beter Leven producten van Passion for Meat liggen momenteel allen voor minder dan € 3,- voor 250 gram in het schap, dit maakt de keuze voor diervriendelijker vlees een stuk makkelijker.

De assortimentsuitbreiding bestaat uit kip-, varken- en rundvleesproducten; van burgers en kipreepjes tot aan biefstuk. Aangezien het assortiment vriesvers is, draagt dit ook een positief steentje bij aan het voorkomen van voedselverspilling. Daarnaast zijn de verpakkingen volledig recyclebaar.

Stijging omzet categorie vriesvers vlees
Kijkend naar Nielsen Retail Data heeft de categorie diepvries vlees in Nederland in het afgelopen jaar (week 37 2019 t/m week 36 2020) 6,6% meer omzet gedraaid in vergelijking met het jaar ervoor. Als alleen de online verkoop van deze categorie in ogenschouw genomen wordt, is over dezelfde periode een omzetgroei van 49% waarneembaar. De nieuwe Passion voor Meat artikelen zijn ook online te verkijgen op Jumbo online.

Interesse in het vernieuwde Passion for Meat concept of andere producten en diensten van Diviande? Neem contact op met Diviande via info@diviande.nl of telefoon +31 (0)318 799 500.