Onze kracht

We werken met u samen om tot specifieke maatoplossingen voor u te komen. Diviande realiseert haar innovatieve ideeën door het combineren van verschillende technologieën en aspecten binnen de organisatie.

Research & development

Wij beschikken over een eigen, zeer toegewijde R&D-afdeling waardoor we in staat zijn in te spelen op nieuwe trends en ontwikkelingen in de markt. Dit wordt nog eens versterkt door onze samenwerking met Future Food Group. Met specialisten als innovatiemanagers, productontwikkelaars, wetenschappers en foodtechnologen werken we hard aan de innovatie en ontwikkeling van producten. Naast onze eigen expertise werken we samen met andere partijen in verschillende onderzoeksprojecten en kenniscentra. Wij zijn gevestigd in het hart van de regio Foodvalley en kunnen zo aanhaken bij een sterk netwerk van partners voor samenwerking en innovatie.

VLEES PRODUCTIE

Diviande maakt bij alles gebruik van moderne technieken en vakmanschap. We verdelen het vlees in handige porties en verpakken ze vacuüm voor versheid. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van diepgevroren producten, maar zijn net zo bedreven in het leveren van verse voorverpakte producten. Onze vakkundige slagers verwerken met zorg uw grondstoffen tot eindproducten.

VERWERKING

Wij beschikken over ‘state-of-the-art’ productietechnieken waardoor wij producten zoals hamburgers of carpaccio kunnen vervaardigen. Onze voornaamste dienst is het snijden van ons hoogwaardige vlees in exacte standaardporties (op maat en/of gewicht). Hoewel het portioneren van het product veel ambachtelijk handwerk vraagt, maken we waar mogelijk gebruik van moderne snijlijnen en slimme apparatuur.

Onze service van portioneren heeft meerdere voordelen voor de horeca: bereidingsgemak, geen snijverliezen en een uniforme presentatie. Voor de retail is geportioneerd vlees meer standaard dan uitzondering. Ook kunnen we het kwaliteitsvlees in individuele porties rechtstreeks aan de consument aanbieden, bijvoorbeeld via onze webshop The Meatlovers.

Diviande kan vlees leveren met extra’s. Wij zijn in staat het vlees te paneren of te voorzien van een marinade of kruiden en specerijen. Deze bereidingen worden gedaan met behulp van innovatieve procedures om de smaak en malsheid te waarborgen en tegelijkertijd een goede kleur te behouden. Onze productiefaciliteit is zo ingericht dat wij flexibel kunnen inspelen op trends in de voedselconsumptie.

NATUREL MARINEREN

In de vacuüm verpakking rijpt het vlees. Dit wil zeggen dat enzymen de spierfibrillen afbreken. Hierdoor wordt het vlees malser en voller van smaak. Echter gaan daarmee ook vleessappen verloren. Het vlees heeft hierdoor de neiging droog te worden in de pan. Door het toevoegen van een smaakneutrale marinade, blijft het vlees sappig tijdens de bereiding en blijft de werkelijke smaak behouden. Door onze passie voor ambacht en het pure product wordt er uiteraard niet meer marinade toegevoegd dan dat er verloren is gegaan aan vleessappen, dat wil zeggen 95% vlees is 100% oplossing.

INVRIEZEN

Vlees is een natuurproduct dat moet rijpen om de beste kwaliteit te bereiken. Slechts op één bepaald moment is het vlees op zijn best. Precies op dat moment wordt het vlees door ons verwerkt en bevroren. Zo zetten wij op het juiste moment het rijpingsproces stil. Dit doen wij snel en professioneel, zodat het na ontdooiing nog steeds zo is als dat het was: op zijn best. Groot voordeel van bevroren vlees is dat het lang houdbaar is, zonder risico op bederf. Wij zorgen voor diepvriesvlees met eenzelfde smaakbeleving als vers.

HECHTEN

Met het oog op duurzaamheid willen we verspilling zo veel mogelijk voorkomen. Om snijverliezen tegen te gaan, kunnen we vlees ‘hechten’. Dit wil zeggen dat we producten kunnen maken die zijn samengesteld uit verschillende delen vlees. Het ‘hechten’ gebeurt met behulp van dierlijke eiwitten. Dit is de meest optimale methode wat betreft rendement en prijs. Tevens getuigt dit van meer respect voor het dier door goed vlees niet weg te gooien.

PLANTAARDIGE & HYBRIDE PRODUCTIE

Wij zijn continue bezig met het verbeteren van producten en productieprocessen. We hebben de kennis, technologie en capaciteit in huis om ook hybride producten en plantaardige vleesalternatieven te produceren.

Onze laatste innovatie is een serie van hybride producten die uit een combinatie van vlees en groente bestaan. Hierdoor wordt de vleesconsumptie met 50% verlaagd zonder concessies te doen aan smaakbeleving en belangrijke voedingstoffen.

Met onze speciale hybride technologie wonnen we ook de Publieksprijs van de “Food Valley Innovation Award 2021” in samenwerking met Kipster.

Plantaardige vleesalternatieven produceren we in een aparte productiehal om contaminatie met dierlijke eiwitten te voorkomen. Ons zusterbedrijf Future Food Group is onze innovatieve partner op dit gebied. Met geavanceerde technologieën zijn we in staat om plantaardige alternatieven te produceren met dezelfde textuur, smaak en mondgevoel als vlees, zowel vers als bevroren. Ga voor meer informatie naar futurefoodgroup.nl

Dit is slechts een greep uit wat we met onze productieprocessen kunnen maken. Op het gebied van verse en diepgevroren producten biedt Diviande de consument een enorm scala aan mogelijkheden.

VERPAKKEN

Bij ons heeft u een brede keuze aan verpakkingsmogelijkheden, zoals vacuüm skin-pack verpakkingen. Het vacuüm verpakken heeft een positief effect op de houdbaarheid van het product. Daarbij zijn er vele mogelijkheden voor een aantrekkelijk productpresentatie.

Na het vacuüm verpakken kunnen de producten per stuk in een doos (retail) of juist meerdere porties in een handzame omdoos worden ingepakt. Ook een banderol om het gevacumeerde product is bij grotere vleesporties mogelijk. Net zoals een Topseal verpakking of map tray.

Uiteraard kan de topseal ook bestaan uit voorbedrukte folie. Nog een zakje kruiden of receptenkaart toevoegen in de verpakking? Wij doen het graag voor u. Tevens kunnen wij de verpakkingen voorzien van labels, waar eventueel nog informatie op kan worden geprint.

Wij hebben verpakkingen van eigen merken op voorraad, maar uiteraard kunnen de producten ook worden geleverd in verpakking met uw eigen design. Met al onze opties kunt u een compleet concept realiseren.

We zorgen ervoor op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van verpakkingstechnologieën en verpakkingsmaterialen, bijvoorbeeld met het oog op duurzaamheid.

KWALITEIT

Als het gaat om productie is voedselveiligheid een zeer belangrijk aspect. Ook onze medewerkers zijn van het belang van voedselveiligheid doordrongen. Door hun passie voor het slagersvak hebben zij een intrinsieke motivatie om goed en hygiënisch met de producten te werken. Ons hele productieproces voldoet aan de strenge normen voor kwaliteit en hygiëne.

In onze moderne productiefaciliteit bevinden zich twee ruimten voor de producten die een speciale behandeling nodig hebben: één voor producten met ingrediënten die tot de allergenen behoren en één voor de plantaardige vleesalternatieven.

Er gelden strenge regels om contaminatie binnen het bedrijf tegen te gaan, waaronder:

  • werkgereedschappen en machines mogen deze ruimte niet verlaten. Iedere ruimte werkt met eigen materialen.
  • speciale kleding en omkleed-ruimte voor het personeel dat de allergenenruimte betreedt.