• Op maat verpakken

    Op maat verpakken

Innovatie

Als vooruitstrevend bedrijf houdt Diviande zich bezig met innovaties. Zo richten onze ontwikkelaars zich op het verbeteren van de kwaliteit en smaakervaring van het vlees en op duurzaamheid van het product.

Naturel marineren
Diviande heeft een smaakneutrale marinade ontwikkeld. Waarom?
In de vacuüm verpakking wordt het vlees gerijpt. Enzymen zorgen dan voor afbraak van de spierfibrillen. Hierdoor wordt het malser en voller van smaak. Echter gaan daarmee ook vleessappen verloren. Het vlees heeft hierdoor de neiging droog te worden in de pan, zeker bij een minder goede bereiding.
Met het toevoegen van een smaakneutrale marinade, blijft het vlees sappig tijdens de bereiding en met behoud van de werkelijke smaak. 
Uiteraard wordt er niet meer marinade toegevoegd dan er verloren is gegaan aan vleessappen. Daar zorgt onze passie voor ambacht en het pure product wel voor.

Hechten
Met het oog op duurzaamheid willen we verspilling zo veel mogelijk voorkomen. Om snijverliezen tegen te gaan, kunnen we vlees ‘hechten’. Dit wil zeggen dat we producten kunnen maken die zijn samengesteld uit delen vlees. Het ‘hechten’ gebeurt met behulp van dierlijke eiwitten. Hiermee worden een optimaal rendement en prijs behaald, ook voor de klant. Tevens getuigt dit van meer respect voor het dier door goed vlees niet weg te gooien.